(044) 234-55-30, (044) 234-09-07

Дати проведення: 09-13.05.2018

Місце проведення: Славутич, Київська область

 

Головна мета Міжнародного фестивалю кіно та урбаністики «86»– переосмислення Чорнобильської спадщини. Поєднавши кіно, музику, та урбаністику, організатори реалізували поставлені завдання. У секції кіно було представлено селекцію повнометражних документальних фільмів із 13 країн.

Серед них – «Похвала Нічому» сербського режисера Боріса Мітіча, кінопоема, де звучить саундтрек від TigerLillies та PascalComelade, а текст начитує рок-ідол Іґґі Поп. Конкурс «Пальма Півночі» цього року вперше відбувся у міжнародному форматі: відбіркова комісія отримала 140 заявок із 9 країн, з яких обрала 12 стрічок – 5 українських та 7 зарубіжних. Гран-прі отримала стрічка «Чарівна таблетка» Олександра Зубовленка, найкращим українським фільмом став «Зв’язок» Жанни Озірної.
Приз глядацьких симпатій дістався картині «Чарівна таблетка».

Музична частина фестивалю мала назву «Аномалія» і складалась з п’яти вечірок за участі Ptakh_Jung, FreakRaveCabaret, резидентів 20ft Radio, нових імен приазовської техно-сцени, робітника ЧАЕС і за сумісництвом музиканта – DJ Trofimm.

У рамках урбаністичної програми була сформована урбаністична резиденція, яка функціонувала впродовж 4 тижнів (з 18 квітня до 13 травня 2018 року). Учасники представили 8 проектів та інсталяцій. Під час архітектурного воркшопу п’ять команд збудували дерев’яні об’єкти для фестивального кемпінгу: вежу для спостереження заходу сонця, уявний міст, хвилястий навіс для фудкорту.

Цьогорічний фестиваль «86» відбувся під гаслом «Щось невловиме».

ФЕСТИВАЛЬ 86 – СЛАВУТИЧ