(044) 234-55-30, (044) 234-09-07

Дати проведення: 25-27.05.2018

Місце проведення: Тростянець

Фестиваль має на меті розвиток бренду міста Тростянця через просування українського етапу життя композитора Петра Чайковського. Цього року урочисте відкриття 3-денного Фестивалю відбулося 25 травня у найстарішій споруді міста, Фортеці «Круглий двір».

Організатори «Чайковський-Fest» підготували насичену програму: увертюра «Гроза», концерт № 1 для фортепіано з оркестром, Симфонія № 5 у виконанні солістки Етелли Чуприк (фортепіано) та Академічного симфонічного оркестру Львівської обласної філармонії (художній керівник Тарас Криса (США), диригент Володимир Сивохип); твори П. І. Чайковського: «Серенада для струнних», Italian Capriccio; твори С. Рахманінова: Концерт №2 для фортепіано з оркестром; опера П.І.Чайковського «Мазепа»(Харківський національний академічний театр опери та балету ім. М. В. Лисенка (диригент – Дмитро Морозов)).

Відчути насолоду від класичної музики можна було протягом усіх трьох днів фестивалю в парку ім. П. І. Чайковського, де камерні та духові оркестри творили магію своїм виконанням.

У рамках фестивалю відбувся І Всеукраїнський конкурс класичної музики ім. П. І. Чайковського для дітей та молоді, започаткований Тростянецькою міською радою Сумської області. Конкурсні прослуховування учасників віком від 14 до 30 років проводились у головному будинку садиби Л.Є. Кеніга 26 та 27 травня у номінаціях:

  • «Фортепіано» (солісти);
  • «Струнні інструменти» (скрипка, альт, віолончель) солісти;
  • «Сольний спів» (академічний).

Фестиваль надихнув не лише музикантів, а й художників. На фасаді музичної школи у м. Тростянець (яка 22 травня отримала нове ім’я: імені П. І. Чайковського) було створено портрет композитора.

«Чайковський-Fest» – фестиваль, що запалює нові зірки та надихає до творчості, фестиваль, що дарує враження – враження, що надихають на творчість, мрії та дії, враження, що відкрили світові великого майстра симфонії Петра Чайковського.

ФЕСТИВАЛЬ «ЧАЙКОВСЬКИЙ-FEST»