(044) 234-55-30, (044) 234-09-07

2 травня під час інфодня у Краматорську Регіональний представник УЦКД Сергій Марусій докладно представив програму. А вже 6 травня інформаційні дні тривали в Ужгороді, Луцьку та Чернігові.

В Ужгороді на зустрічі були присутні працівники культури Закарпатської області, представники громадських організацій, спілок, комунальних підприємств. Багато було питань щодо механізму фінансування проектів, які стануть переможцями.

Конференц-зала луцького ЦНАПу стала інформаційним майданчиком для конкурсу «Малі міста – великі враження». На інформаційний день до Луцька зібралися потенційні учасники проекту, яких зацікавила ідея, а саме представники малих міст, сіл, селищ та ОТГ Волині. До речі, більшість присутніх на заході були саме із громад, що є членами Асоціації міст України, яка другий рік поспіль виступає партнером проекту.

 Під час презентації проекту регіональний представник УЦКД Ігор Гармаш нагадав присутнім, що пілотну версію цього проекту запустили в 2018 році. Однак, торік профінансували тільки 8 проектів зі 158 заявлених. Переможці конкурсу тоді отримали фінансову підтримку від 500 тис. грн. для реалізації своїх ідей. А цьогоріч в рамках конкурсу планують профінансувати 100 проектів на загальну суму 50 млн. грн. Він наголосив, що ініціаторами можуть стати як органи місцевого самоврядування, так і юридичні особи, творчі спілки та фізособи-підприємці. 

Гармаш також розповів про особливості написання проектів, заповнення форм для участі в конкурсі, залучення кошів, адже має місце співфінансування від авторів ідеї. Він відповів на всі запитання, що виникли у присутніх під час презентації.

До заходу долучилося Волинське регіональне відділення АМУ, а саме виконавчий директор РВ АМУ Мар’яна Конончук, консультанти проекту «ПУЛЬС» – із бюджетних питань Василь Гром і з питань комунікацій Тамара Зубенко. Гром звернув увагу присутніх на джерела залучення грошей із місцевого бюджету, коштів інфраструктурної субвенції та інших джерел фінансування. 

 «Малі міста – великі враження» акумулюючий проект у частині забезпечення його фінансовими ресурсами, адже має залучити кошти виділені Урядом, співфінансування з місцевих бюджетів та інші додаткові джерела фінансування. Зрозуміло, що тут підійдуть і ваша інфраструктурна субвенція, і гроші на будівництво доріг, які є в обласному бюджеті, як субвенція із державного бюджету, – сказав консультант «ПУЛЬСу». – Але хотів би зосередити вашу увагу ще на співфінансуванні. Ці кошти можуть бути передбачені в будь-якій бюджетній програмі соціокультурної сфери громади та бути у звітності про виконання місцевого бюджету».

У Чернігові на інформаційному дні з проекту «Малі міста – великі враження» були присутні працівники культури Чернігівської області, представники національних асоціацій та представників ОТГ. Були обговорені питання щодо стану реформи децентралізації, надані пропозиції. Чекаємо Чернігівську область з проектами!

7 травня відбувся інфодень у Львові. Представники громад Львівської області налаштовані серйозно, мають цікаві ідеї, багато хто має досвід підготовки проектних заявок.

8 травня Івано-Франківськ та Чернівці дізналися про умови конкурсу.

Інфодень в Івано-Франківську зібрав голів громад Івано-Франківської області, представників сфери культури та освіти, громадських активістів. Під час зустрічі було озвучено амбіційну візію: 50 поданих проектів від області та не менще 25 проектів-переможців!

Нагадуємо, прийом заявок на проекти триває до 15 травня тут: https://bit.ly/2KYTESs 

14 травня відбудеться підсумкова інформаційна зустріч у м. Києві

Місце проведення: Національна бібліотека України ім. Ярослава Мудрого

(м. Київ, вул. М. Грушевського, 1)

початок об 11.00

Реєстрація за посиланням