(044) 234-55-30, (044) 234-09-07

10 квітня відбулось засідання Уряду, на якому було презентовано запуск конкурсу проекту “Малі міста – великі враження”, ідею якого минулого року розробила ГО “Інститут культурної політики”.

Як зазначив Володимир Гройсман, “Українці – надзвичайно талановиті та креативні люди, й це визнають в усіх куточках світу. Тому необхідно створити середовище, в якому таланти зможуть розвиватись не лише у великих місцях, але й у малих громадах. Саме для цього було вирішено надати цільову підтримку  для реалізації на місцях тих проектів, що об’єднають у культурних та креативних подіях десятки, сотні тисяч людей. І якщо в минулому  році у пілотному запуску програми було реалізовано декілька проектів (із 137 заявок), то цього року підтримка у 50 млн грн (що буде надаватись на грантовій основі) дасть можливість реалізувати біля 100 проектів. Це – надзвичайно важливо, й цю можливість дає децентралізація”.

Міністр культури, Євген Ніщук розповів, що метою конкурсу є привернення уваги до стану об’єктів матеріальної культурної спадщини в громадах та відновлення й інтеграції ії в життя громади, стимулюючи тим самим економічну привабливість території. Й мова не лише про матеріальну, а й про нематеріальну культурну спадщину. Також міністр зазначив, що конкурс “Малі міста – великі враження” для усіх, незалежно від території розміщення. Це може бути ГО, ОТГ, підприємці або творчі спілки – головне щоб проект був реалізований у населенному пункті з  населенням до 50 тисяч жителів.

Також Євген Ніщук одразу анонсував ключові терміни конкурсу:

15.04 – старт прийому заявок (30 днів)

16.05 – початок оцінювання заявок

05.07 – оголошення переможців

15-07 – 01.08. – початок реалізації проектів

20.11 – кінцевий термін реалізації проектів

01.12 – кінцевий термін звітування за проектами