(044) 234-55-30, (044) 234-09-07

Вінниччина увійшла в п’ятірку лідерів найактивніших культурних регіонів України. Такі результати показала участь громад області в проекті «Малі міста – великі враження». Конкурс започаткували минулого року з метою підтримки культурних ідей у невеликих населених пунктах. Загалом цього року подано 182 заявки з усіх регіонів України, з яких обрали 74 переможців.

Проект фінансується з державного бюджету, а його мета – підтримка культурних ідей у невеликих населених пунктах та об’єднаних територіальних громадах. Рік тому на конкурс було подано 167 ініціатив, з яких 8 стали переможцями. Цього року кількість ідей номінантів сягла вже 182, а кількість переможців – 74. Загальний обсяг фінансування цих культурних пропозицій складе 41,3 млн грн. Рекордсменами за кількістю переможців стали Одеська та Львівська області – там буде реалізовано по 8 культурних проектів. В ТОП-п’ятірці активних культурних регіонів також Вінниччина, Хмельниччина та Івано-Франківщина.

Показово, що учасники конкурсу «Малі міста – великі враження» вже навчають колег з регіонів, як правильно подавати свої ідеї, аби отримати фінансування. Деякі з них також стали слухачами Академії культурного лідера, яка заснована Міністерством культури спільно з Goethe-Institut та українським Інститутом культурної політики.

 

Джерело