(044) 234-55-30, (044) 234-09-07

Як повідомлялося раніше, місто Вугледар стало єдиним містом в Донецькій області, яке перемогло в конкурсі «Малі міста – великі враження» з проектом «Літературно-меморіальний простір «Анатолій Овсієнко. Зцілення сміхом». Засновником та ініціатором конкурсу виступає Міністерство культури України. Завдяки Уряду Володимира Гройсмана фінансування проектів в 2019 році збільшено в 10 разів, завдяки чому в цьому році підтримано більше проектів, ніж в минулому.

Ініціатором проекту «Літературно-меморіальний простір «Анатолій Овсієнко. Зцілення сміхом» виступила Вугледарська міська публічна бібліотека, автор проекту – Олена Шаніна. Всього на конкурс було подано 182 проекти, а кількість проектів-переможців – 74.

Всі проекти поділені на три види: малі проекти, середні та великі. Наш проект – серед малих проектів, та це не зменшує його значущості для Вугледарської громади.

Ідея проекту народилася давно, а втілиться лише зараз, завдяки конкурсу «Малі міста – великі враження», бо мета конкурсу – популяризація культурної спадщини місцевого значення.
Саме на популяризацію та збереження культурної спадщини і спрямований наш проект.

Джерело