(044) 234-55-30, (044) 234-09-07

Знану в багатьох країнах мелодію виконають у рамках фестивалю мистецтв «Від «Щедрика» до «Carol of the bells» (колядки дзвонів), приуроченого до відкриття оновленого музею Леонтовича.

Заклад створили в далекому 1977-му до сторіччя від дня народження композитора в будинку, де він проживав понад десять літ. Тепер його не тільки відремонтували, а й додали до наявних експонатів мультимедійні.

— Наша громада стала одним із переможців проекту «Малі міста — великі враження», — каже керівник Тульчинської міської ОТГ Валерій Весняний. — До отриманих грантових коштів додали власних і вперше після понад сорока років існування музею оновили його. Ми ще називаємо його музеєм «Щедрика». Маємо постійно нагадувати, що саме з нашого міста вилетіла у світ мелодія, яка стала символом Різдва в багатьох країнах.

Після відкриття музею на одній з міських локацій «Леонтович арт-квартал» і розпочнеться фестиваль.

Над містом лунатимуть десятки варіантів популярної мелодії — від класики до року. Зокрема, у фестивалі візьмуть участь шість хорових колективів. Почесним гостем стане Державна хорова капела імені Ревуцького. Глядачі почують, як звучить щедрівка іншими мовами. Зокрема, її співатимуть китайською студенти з Піднебесної, які навчаються в Україні.

Для охочих насолодитися різноманіттям виконання «Щедрика» організували чартерні автобусні рейси з Вінниці до Тульчина. Транспорт відправлятиметься з Центрального автовокзалу. Свято розпочнеться о 14-й годині з відкриття музею, а далі зазвучать музика і спів.

Джерело