(044) 234-55-30, (044) 234-09-07

 

Запршують підписуватися на оновлення та поширювати Фейсбук сторінку facebook.com/SlavutychSurrealism/ , щоб бути в курсі усіх новин проекту!

А також запрошують усіх охочих взяти участь в Арт-резиденції «Сюрреалізм у просторі постмодернізму Славутича», що відбудеться 09 – 15 вересня 2019 року у місті Славутич Київської області.

Проект реалізується КП «Агентство регіонального розвитку» Славутицької міської ради в колоборації з відділом культури, національностей та релігії за ідеї художника Юрія Расіна в рамках програми Уряду та Міністерства культури України «Малі міста – великі враження». Програма має на меті посилювати інтеграції культурної спадщини в життя громад; впроваджувати кластерні моделі розвитку культури в громадах в умовах децентралізації; підвищувати економічну привабливість культурної спадщини та її сталого використання; залучення зацікавлених сторін до використання культурної спадщини та креативних індустрій для розвитку громад.

Мета проекту – через мистецтво сюрреалізму привернути увагу міжнародної громадськості до проблеми пост-Чорнобиля у просторі постмодернізму унікального міста-супутника ЧАЕС Славутича; заклик до культурного діалогу та обміну досвідом; забезпечення комфортних умов для творчої роботи та поля для продуктивної взаємодії художника і місця; культурне збагачення місцевої та міжнародної спільноти, культурна децентралізація, посилення інтеграції культурної спадщини в життя громади міста Славутича та Славутицького регіону.

Оргкомітет Арт-резиденції має на меті залучити художників-сюрреалістів з України та країн ЄС, архітекторів-дослідників постмодерної архітектури з України та країн ЄС, мешканців Славутича, гостей міста та інших зацікавлених осіб.

У програмі Арт-резиденції заплановано проведення урочистих церемоній, виставок, майстер-класів, екскурсій, концерту органної та етно-хаос музики, тематичного семінару з розвитку туристичної дестинації «Славутич – Чорнобиль», конкурсу дитячого малюнку, благодійного аукціону картин, кінопоказів, виїзного пленеру в Чорнобильській Зоні Відчуження.

Прийом заявок на участь в арт-резиденції «Сюрреалізм у просторі постмодернізму Славутича» відкрито з 06 по 16 серпня 2019 р.

Коли: 9-15 вересня 2019 р.

Де: м.Славутич, Київська область

Мета: через мистецтво сюрреалізму привернути увагу міжнародної громадськості до проблеми пост-Чорнобиля у просторі постмодернізму унікального міста-супутника ЧАЕС Славутича.

Що: У програмі арт-резиденції для її учасників та гостей Славутича заплановано проведення урочистих церемоній, виставок, майстер-класів, екскурсій, концерту органної та етно-хаос музики, тематичного семінару з розвитку туристичної дестинації «Славутич – Чорнобиль», конкурсу дитячого малюнку, благодійного аукціону картин, кінопоказів, виїзного пленеру в Чорнобильській Зоні Відчуження.

 Шукають:

  1. Митців, що мають досвід участі в створенні арт-об’єктів, художніх інсталяцій.
  2. Художників-сюрреалістів, архітекторів-дослідників постмодерної архітектури.

Вік: від 18 років

Звідки: Україна, країни ЄС

Що надається учасникам:

  1. Проживання у готелі (7 діб)
  2. Харчування (обіди та вечері)
  3. Автобусний трансфер Київ-Славутич 09.09., Славутич-Київ 15.09.

Будь-які інші витрати учасники оплачують самостійно.

Коротка програма арт-резиденції:

09.09. Заїзд учасників

10.09. Екскурсія до ЧАЕС

11.09. Пленер у Чорнобильській зоні відчуження

12.09. Відкриття виставок, майстер-класи, кінопоказ, підсумки конкурсів

13.09.Урочисте відкриття, концерт «Звуки алюзії»

14.09. Благодійний аукціон, виставка-продаж картин

15.09. Від’їзд учасників 

Що вимагається від учасників:

  1. Відвідувати усі заходи резиденції без запізнень.
  2. Брати участь в реалізації індивідуальних і колективних завдань.
  3. Надіслати до 16 серпня 2019 р. на електронну адресу slavutich.ofis@gmail.com 5 фотографій власних творів для відбору для участі у виставці. Твір може бути представлено як в поверхнево, так і в об’ємно-просторовому рішенні. Можуть бути представлені різні види творчих робіт: живопис, графіка, ліногравюри, скульптури. Всі твори можуть бути самовираженням учасників в жанрі сюрреалізм. Оригінали відібраних творів будуть експонуватися на виставці, що проходитиме під час арт-резиденції.
  4. У випадку відбору до участі у резиденції надати до 09 вересня 2019 р. оригінал відібраних творів для участі у виставці. За результатами арт-резиденції буде виданий каталог відібраних творів.
  5. Надати 1 твір для благодійного аукціону на користь Центру комплексної реабілітації дітей з інвалідністю та осіб з інвалідністю “Благодар” (м.Славутич). ​

Як подати заявку: заповнити анкету учасника в google-формі https://forms.gle/mz8z9w5Kt9ggcyqe9

Дедлайн подачі заявок: 16 серпня 2019 р.

Оголошення результатів відбору учасників: 21 серпня 2019 р.

Зв’язок з організаторами за телефонами (04579) 22250, 0503531135 (Арина Старовойтова, Марина Карасьова) або електронною поштою slavutich.ofis@gmail.com

Офіційний фейсбук арт-резиденції: facebook.com/SlavutychSurrealism/