(044) 234-55-30, (044) 234-09-07

Уряд затвердив переможців конкурсу культурно-мистецьких проектів «Малі міста – великі враження», які реалізуються у 2019 році розпорядженням від 10 липня 2019 р. № 535-р. Серед них є і проект села Урич Сколівського району.

Проект «Малі міста – великі враження» – конкурс культурно-мистецьких проектів громад з населенням до 50 тисяч людей. Проект спрямований на розвиток культурно-економічного потенціалу територій через підтримку стартапів, що пов’язані із культурною спадщиною громад. На реалізацію таких ініціатив у 2019 році Уряд виділив 50 млн грн. Цього року у конкурсі перемогли 74 проекти.

Серед переможців – проект, який буде реалізований в селі Урич Сколівського району «Від спадщини Тустані до розвитку Урича». Організатором проекту є Львівська обласна організація “Тустань”.

Експертний відбір відбувався у два етапи. Спочатку на відкритому конкурсі були відібрані проекти за змістовою частиною, а далі – проходили захисти проектів в Міністерстві культури України. До складу Експертної ради, затвердженого Наказом Мінкульту, увійшли Виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан та експерт з розробки законодавства та управління ресурсами органів місцевого самоврядування Асоціації міст України Людмила Даменцова.

Джерело