(044) 234-55-30, (044) 234-09-07
Для тих, хто хоче глибше пізнати культуру бойків, в «Хаті в Глубокім» працюватиме лекторій, а для дітей – ігрова галявина.

Фото: ukrainaincognita.com

Фото: ukrainaincognita.com

Вже 13 жовтня на території культурного центру «Хата в Глубокім» в селі Урич вперше відбудеться Фестиваль бойківської культури. Фестиваль «БойЄ» розширює тематику культурної спадщини Тустані від середньовічної фортеці до бойківського села Урич, що зберегло традиційну архітектуру та історично сформований агроландшафт.

Організатори приготували насичену програму, кожен пункт якої спрямований на максимальну репрезентацію різноманіття бойківських традицій та обрядів. Також на Фестивалі презентуватимуть нові туристичні можливості регіону та результати інфраструктурного проекту «Карпатський публічний простір для дітей Тустань» у межах Програми підтримки ініціатив місцевих картацьких громад, яка реалізується Асоціацією «Єврорегіон Карпати-Україна за участі голови Львівської обласної ради Олександра Ганущина.

Окрім знайомства з архітектурою та ландшафтом бойківського села, гостей Фестивалю чекають цікаві події у різних локаціях. Серед них – майстер-класи з ткацтва та вибійки по тканині, кулінарії і дримбарства, плетіння вінків та знайомство з бойківськими музичними інструментами. На головній сцені творчістю, яка передавалася з покоління в покоління, поділяться гурти «Родинна капелла», «Фіглярі», «Село Вовче», «Бескид», «Ґорґани». Окрім традиційних співанок колективи занурять в колорит давніх обрядів, відтворивши традиційне бойківське весілля та вечорниці.

Для тих, хто хоче глибше пізнати культуру бойків, в «Хаті в Глубокім» працюватиме лекторій, а для дітей – ігрова галявина.

Фестиваль відбудеться у межах проєкту «Світ Карпатських розет – заходи зі збереження унікальності культури Карпат за підтримки CBC Programme Poland‐Belarus‐Ukraine, програми Міністерства культури України «Малі міста – великі враження» та за підтримки Українського культурного фонду, покликаний популяризувати традиції регіону та народності, що є невід’ємною частиною українського генетичного коду.

ДЖЕРЕЛО