(044) 234-55-30, (044) 234-09-07

У 2020 році фонд Ізоляція за підтримки Посольства США в Києві розпочинає 2 сезон культурного проєкту Гуртобус.

Гуртобус / Community Culture Bus — це пасажирський автобус, що був перетворений на мобільний культурний центр. З початку травня до кінця жовтня 2020 року він  подорожуватиме між населеними пунктами та буде влаштовувати культурно-освітні заходи, серед яких – мистецькі та наукові практикуми, лекції та семінари, виставки та презентації, кінопокази, зустрічі з професіоналами креативних індустрій, інтерактивні події.

Зараз проєкт розшукує бажаючих стати співорганізатором події у вашому населеному пункті. Подавати заявки можна за посиланням: http://bit.ly/2HZsEOg.

Організації, що можуть брати участь у проєкті:

*громадські організації та інші об’єднання: НУО, благодійні фонди, неформальні гуртки, культурні ініціативи, волонтерські об’єднання;

*культурні та освітні заклади: музеї, культурні центри, художні школи, галереї, ЦДЮТ, бібліотеки, майстерні;

*жителі, що активно залучені у культурне та громадське життя регіону;

*органи місцевого самоврядування: громади сіл, селищ, міст, сільські, селищні, міські ради та їх виконавчі органи тощо.

Кінцевий термін подачі — 23 березня о 23:59. У відборі надаватиметься перевага малим населеним пунктам, де проживають не більше, ніж 50 000 жителів.

Деталі: https://izolyatsia.org/ua/project/community-culture-bus/open-call-gurtobus

Минулого року творча команда Гуртобуса завітала у 14 областей та 24 міста. Під час мандрівок відбулися декілька проєктів-досліджень: антропологічна кухня, відеолисти від міста до міста, галерея “Білий Куб”.

Окрім цього, Гуртобус влаштовував лекції про моделювання культурних просторів, проводив майстеркласи з документалістики для дітей. Він заохочував відвідувачів воркшопами з шовкодруку та колажистики, soundscape-практиками, кінопоказами, просторою бібліотекою і постійною зміною виставок та запрошених художників.

Джерело, фото : izolyatsia.orgfacebook.com/IZOLYATSIA

Фото Гуртобус – 2019:

Джерело