(044) 234-55-30, (044) 234-09-07

У рамках проєкту «Князівський шлях до трону» на території городища відбудеться десятиденний пленер різьбярів, під час якого буде виготовлено трон висотою 320 см, а також фігури п’яти волинських князів

Це щорічний конкурс, який дає можливість громади отримати кошти з державного бюджету на реалізацію власного культурно-мистецького проєкту. Загальний бюджет конкурсу в 2019-му році складає 50 мільйонів гривень, що дозволить реалізувати близько 100 культурно-мистецьких подій у невеликих містах, інформує Володимир-Волинська міська рада.

Конкурс проходив під гаслом “Дивись, Україно!”, загалом на нього подали заявки 181 учасників. Експертний відбір проходив у два етапи: спершу відібрали цікаві проекти за змістовою частиною, а згодом — відбувся захисти проектів у Міністерстві культури, де заявники засвідчували фінансову спроможність виконати проект.

Із Володимира-Волинського спільну роботу “Князівський шлях до трону” презентували Володимир Пикалюк, директор Державного історико-культурного заповідника “Стародавній Володимир”, Любов Саць, начальник відділу проектної діяльності Володимир-Волинської міськради та художник, проектант Сергій Ничипорук.

Загальний бюджет конкурсу в 2019-му році складає 50 мільйонів гривень, що дозволить реалізувати близько 100 культурно-мистецьких подій у невеликих містах.

“У рамках проєкту “Князівський шлях до трону” на території “Городище – Вали ІХ-ХІІІ ст”  відбудеться десятиденний пленер різьбярів, під час якого за проєктом Сергія Ничипорука буде виготовлено трон висотою 320 см, а також фігури п’яти волинських князів. На завершення пленеру плануємо провести дві денні і дві нічні театралізовані екскурсії зі смолоскипами. Проєкт спрямований на інтеграцію культурної спадщини в громаду міста”, – розповіла Любов Саць.

Після офіційного оголошення переможців, розпочнеться реалізація проекту, що має завершитися до 20-го листопада 2019-го року.

Як зазначалося, “Малі міста – великі враження” – це колосальне середовище, в якому відкривається весь потенціал української культури і створюється можливість розвитку для невеликих громад.

Джерело