(044) 234-55-30, (044) 234-09-07

23 квітня відбулися інфодні конкурсу “Малі міста – великі враження” в Харкові, Тернополі, Хмельницькому та Дніпрі.

В Обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва м. Харків представники майже всіх районів та ОТГ Харківської області мали змогу дізнатися умови конкурсу.

Регіональний представник Українського центру культурних досліджень Ірина Каць спочатку презентувала успішні проекти, втілені у 2018 році в рамках конкурсу “Малі міста – великі враження”, а згодом докладно розповіла та надала методичні рекомендації по заповненню форм для участі у конкурсі. Велика кількість питань від учасників інфодня продемонструвала, що активна громада Харківської області дуже зацікавлена у конкурсі.

У Тернополі учасниками заходу стали представники ОМС Тернопільської області (члени Тернопільського регіонального відділення Асоціації міст України), виконавчий директор Тернопільського РВ АМУ Ігор Гірчак, заступник виконавчого директора Тернопільського РВ АМУ Руслан Фронц, консультанти Тернопільського РВ АМУ Ксенія Кара, Тетяна Чурилова, Максим Черкашин, Роман Руснак.

Виконавчий директор Тернопільського РВ АМУ Ігор Гірчак  наголосив: “Минулого року пілот конкурсу «Малі міста – великі враження» було реалізовано Асоціацією міст України та Українським центром культурних досліджень за фінансової підтримки Мінкультури. Ідея проекту належить ГО «Інститут культурної політики». Конкурс підтримав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. У рамках проекту, шляхом проведення відкритого конкурсу, експертною радою Міністерства культури України відібрано 8 зі 158 проектів для впровадження пілотних культурних стартапів, що пов’язані із культурною спадщиною. До експертної ради конкурсу увійшов Виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан“.

Регіональний представник УЦКД в Донецькій та Луганській областях Сергій Марусій розповів про проект та наголосив: “Цей проект покликаний привернути увагу до розвитку культури, щоб в громадах/містах/селищах/селах не було ставлення до культурної сфери згідно залишкового принципу“.

На інформаційний день проекту «Малі міста – великі враження» у Дніпро приїхали представники як об’єднаних громад, так і окремих населених пунктів. Участь у заході взяли також співробітники Дніпропетровського РВ АМУ. Модератор зустрічі розпочав з презентації, але від самого початку учасники, включилися в розмову, ставлячи питання і демонструючи зацікавленість проектом.

 «Вам є чим вразити і привернути до себе увагу. Тому проект «Малі міста – великі враження» – це шанс для ваших громад отримати кошти на свої ініціативи і втілити їх у життя, зробивши внесок у подальший розвиток територій», – говорив на зустрічі регіональний представник УЦКД в Запорізькій, Дніпропетровській, Миколаївській, Херсонській та Волинській областях Ігор Гармаш.

Також провели інфодень у Хмельницькому.

Проектам – бути!

Прийом заявок триває до 15 травня за посиланням: https://bit.ly/2KYTESs