(044) 234-55-30, (044) 234-09-07

Упродовж двох днів у селищі Гоща  що на Рівненщині відбувався історичний фестиваль «Добре поруч». Даний проект переміг у конкурсі від Міністерства культури України «Малі міста – великі враження».

Під час урочистого відкриття фестивалю виконавча директорка Рівненського РВ АМУ Тетяна Грещук привітала гощанців та гостей селища. Вона зауважила – «Гоща взяла правильний курс на розвиток культурних індустрій та розвиток   туристичного потенціалу. Адже згодом – така робота дасть результати, і туристи приїдуть у Гощу. Водночас, нагадала про те, що саме Асоціація міст України була серед ініціаторів конкурсу «Малі міста – великі враження», забезпечила супровід конкурсу та взяла участь у відборі проектів у складі експертної ради при Мінкультури.»

 В рамках фестивалю «Добре поруч» було організовано два десятки масових заходів.  Основні дійства розгорнулися у парку навколо Садиби Валевських.  У перший день фестивалю  окрім концертної програми відбулося яскраве фаєр-шоу та показ короткометражного фільму місцевого режисера.

У другий день фестивалю  організували  агрозабіг, насичену  концертну програму за участі місцевих творчих колективів, театралізоване дійство, забави для дітей, ярмарку та майстер-класи – від художниць, ковальське мистецтво, виставки від майстрів хенд-мейду “Добре поруч”. Було започатковано гарну ініціативу – флешмоб національного одягу та історичного костюму. Ковалі презентували свій подарунок Гощі – герб селища.  

Голова селища Микола Панчук зазначив  – «Такі фестивалі, та інші грантові ініціативи, дають можливість маленьким містам та селищам – заявити про себе. Тож головна мета – промоція нашого селища.»

Повідомляє Офіс реформ Проєкту ПУЛЬС Рівненського РВ АМУ

Джерело