З 31 серпня по 1 вересня у Сорочиному урочищі (Омельник, Кременчуцький район) пройде фестиваль «Чарівна симфонія козацтва». Початок об 11-й годині. 

За словами організаторів, захід проходитиме на честь композитора Петра Чайковського, рід якого походив з Омельника. У програмі передбачено, що його найкращі композиції виконає Полтавський симфонічний оркестр.

Розпочнеться фестиваль з вітального слова та виступу академічного симфонічного оркестру. Потім артисти Полтавської міської школи мистецтв виконають “Вальс квітів” на підвісному містку. Розважатимуть гостей і виступи аматорських творчіх колективів.

Глядачам представлять інсталяцію козацького бою «Танець характерників» від акторів театру ім. Гоголя та театральну виставу “Назар Стодоля”. Також охочі зможуть відвідати виставку старовинного козацького одягу й побачити кінні виступи та козацькі забави.

Для гостей виступить гурт «ШПИЛЯСТІ КОБЗАРІ». Ці хлопці з гурту віртуозно грають на бандурах, вони були учасниками шоу “Голос країни” та “Україна має талант”.

Увечері присутніх дивуватимуть вогняним шоу “Дикий вогонь”, а вже 1 вересня розпочнеться регіональний фестиваль “Омельницьке розмаїття”.