(044) 234-55-30, (044) 234-09-07

Дати проведення: 14-15.09.2018

Місце проведення: Гадяч, Полтавська область

Метою проекту є збереження культурної спадщини історичного центра міста, підкресливши її значущість специфікою локацій масового заходу – театральних вистав молодого, сучасного українського театру.

Відвідувачі мали змогу зануритися в історичне минуле, споглядаючи та беручи участь у виставах сучасних театрів Полтавщини.

Події побудовані таким чином, щоб кожна вікова група мала окрему локацію, стиль та подання інформації. У проекті взяли участь запрошені театральні групи з різних міст (Попасне, Лисичанськ, Харків, Полтава, Бахмут), були задіяні нові локації історичної частини міста.

Головною особливістю фестивалю є не тільки розважальний, а й навчальний та інформаційний характер події. Участь у фестивалі створила можливість ознайомитись з історією і досягненнями Гадяцького коледжу культури і мистецтв ім. І. П. Котляревського, навчитися новому на майстер-класах та обговореннях, обмінятись досвідом.

У перший день фестивалю 10:00 до 14:00 відбулись навчальні заходи. Усі бажаючі мали можливість долучитися до семінару «Сучасне критичне мистецтво» (Спікери: Ден Гуменний, Ірина Гарець, Антон Романов).

Саме в Гадячі поетеса Олена Пчілка (сестра М. П. Драгоманова та мати Лесі Українки) створила Український дитячий театр, писала п’єси для дітей, які були зіграні гадяцькими дітлахами у школах міста на початку ХХ століття. Тому Фестиваль покликаний відновити і розвивати театральну творчість.

ФЕСТИВАЛЬ МОЛОДИХ СУЧАСНИХ ТЕАТРІВ